Bedrijfsnaam  Verschuren
Familie Naam Fam. Verschuren
Adres Schansstraat 30
Postcode 4944 AH
Plaats Raamsdonk
Even voorstellen

Op onze aardbeikwekerij zijn vanaf half april tot half augustus klassenbezoeken mogelijk. Wij zijn Peggy Biemans en Martijn Verschuren. Onze aardbeikwekerij is te vinden in de kern van Raamsdonk op Schansstraat 30, waar wij ook onze boerderijwinkel hebben vol met seizoensproducten. Wij willen jullie graag de mogelijkheid bieden om een kijkje te nemen op ons bedrijf en kennis te maken met alle aspecten waar we als aardbeienteler mee te maken hebben. Aardbeien zijn eigenlijk gezonde snoepjes en wij vinden het leuk om hierover te vertellen, maar nog leuker om het te laten zien, te laten beleven en te laten proeven.

Wat eet een aardbeienplant? Waarom groeien de plantjes op een pot in de lucht en niet op de grond? Waarom wordt een aardbei rood als hij rijp is? Het zijn zomaar enkele vragen waar we dieper op ingaan tijdens de excursie. De invloed van het weer en de seizoenen op de planten, de verschillende werkzaamheden als zoals planten, gewasverzorging en plukken. Alles komt aan bod.

Natuurlijk is het leuk om alles zelf te bekijken, maar het is nog leuker om het zelf te doen! Wij zorgen ervoor dat we voor jullie een leuke klus hebben klaarliggen. Natuurlijk mag een smaaktest niet ontbreken.

 

Programma

Bij aankomst volgt een korte inleiding met daarna een rondleiding over ons bedrijf. We vertellen jullie over het bewaren van de planten, de tijden van de oogst, de bemesting, de werking van het substraat. Ook bekijken we de opbouw van de plantjes op de stellingen. Na een kleine pauze voor een drankje gaan we zelf aan de slag om je eigen aardbeiplantje te planten. Vervolgens gaan we nog even proeven van al het lekkers en sluiten we af met enkele vragen zodat je meteen kunt laten zien wat je geleerd hebt. Wij nodigen jullie van harte uit om een kijkje op ons bedrijf te komen nemen.