Bedrijfsnaam Bibro VOF
Familie Naam Ad en Marlies Bink
Adres Luiten ambachtstraat 33
Postcode 4944 AS
Plaats Raamsdonk
Even voorstellen

U bent van harte welkom op ons geitenbedrijf Bibro VOF van Ad en Marlies Bink te Raamsdonk.

Ons bedrijf ligt in de rand van het dorp Raamsdonk aan de Langstraat met allemaal monumentale boerderijen. Op dit melkgeitenbedrijf kunnen kinderen kennis maken met de hedendaagse landbouw en krijgen ze antwoord op allerlei vragen;

Geeft een geit ook melk?

Hoe heet een geitenjong en een mannetjes geit?

Door middel van een interessant programma, afgestemd op de leeftijd, bieden wij de kinderen een onvergetelijk ervaring aan. Door alle zintuigen te gebruiken op de boerderij wordt een rondleiding een ware beleving.

De jongsten hebben vaak al genoeg aan het voelen, ruiken en zien van de geiten en hun omgeving. Voor de ouderen maken wij een programma op maat, afhankelijk van de lesstof die op dat moment behandeld wordt.

Programma

Na het ontvangst door de boer of boerin volgt er een korte inleiding over het bedrijf. Hierna gaan we een kijkje nemen bij de lammeren, in het voorjaar geboren worden. Je kan dan zien hoe ze opgroeien op de boerderij en hoe ze verzorgd worden.

Onderweg krijgen we te zien wat een geit allemaal eet. Je mag zelf voelen en ruiken wat het is. Dan gaan we ook in de grote stal bij de melkgeiten. Daar wordt uitgelegd en bekeken hoe de geiten worden gemolken.

We proberen de kinderen zo goed mogelijk te laten zien hoe melk tot kaas bereidt wordt.

De kinderen krijgen natuurlijk geitenmelk en geitenkaas te proeven.

Graag tot ziens op onze boerderij!