Een duurzame relatie tussen boer en buur

Samen alles leren over de boerderij met educatie boeren

Boer zoekt jou!

Kennis maken met het echte verhaal

voor mens, dier & milieu

1
1

Boerderij Gids

Edelherten boerderij De Zonhoeve

EdelhertenSinds 2001 hebben wij, Wim en Marianne van Zon, een edelhertenboerderij aan de rand van Tilburg West, tussen de Reeshof en Gilze. Een hertenboerderij waar wij het vlees van de herten thuis verkopen en op afspraak een leerzame excursie aanbieden. Edelherten zijn prachtige dieren waar we supertrots op zijn.

Koeienbedrijf de Regte Heijden

van Roessel - koeienbedrijfSinds 2001 is ons koeienbedrijf  De Regte Heijden in Riel. Ons koeienbedrijf de Regte Heijden  ligt aan de Oude Tilburgsebaan in Riel. Het grenst aan het natuurgebied De Regte Heide.

Natuurboerderij De Walhoeve

foto walhoeveAan de rand van Tilburg Zuid en de oever van de Oostplas, die de grens vormt van Tilburg en Goirle, staan de ruime stallen waarin de vleesstieren en de melkgeiten verblijven om rundvlees en geitenmelk te produceren.

JR de Jong en J Bos

vv15Jan Reinier de Jong en Jose Bos runnen een akkerbouwbedrijf in Odoorn. Het Drentse bedrijf ligt midden op de Hondsrug. Een opstuwingswal die in de ijstijd is ontstaan. De grondsoort is lemig zand. Duizenden jaren geleden werd hier al op kleine schaal landbouw bedreven door de Hunebedbouwers. Een paar honderd meter van het bedrijf ligt een Hunebed.

G Coppens Vastgoed

vv15Ons bedrijf is in 1954 aangekocht door mijn ouders en zij zijn er na hun huwelijk aan de slag gegaan. Het was destijds voor Kempische begrippen een redelijk groot bedrijf van ruim 16ha. Omdat de verkoopster de laatst levende van een gezin bestaand uit vrijgezellen was, is het bedrijf nooit gesplitst bij huwelijken. De huiskavel en losse percelen vormden volgens oude kadastrale kaarten al in 1830 een eenheid.

Bedrijven op de kaart