Bedrijfsnaam Champignonkwekerijen De Hopwaag
Familie Naam Han en Margo van Hemert
Adres Zandweg 7
Postcode 5324 JN
Plaats Ammerzoden

Gemeente Maasdriel

Website www.hoppies.nl

www.hopwaag.nl

Even voorstellen

In Ammerzoden, vlakbij Zaltbommel en Den Bosch, is Champignonkwekerijen de Hopwaag en natuurspeeltuin Hoppies van ons, Han en Margo van Hemert en Bert van Geffen gevestigd.

Ons bedrijf, Champignonkwekerijen de Hopwaag, bestaat uit twee aparte kwekerijen. Het bedrijf is volledig op de handoogst gericht en er wordt zeven dagen per week geoogst. Daardoor zijn we in staat zijn om de gehele week verse champignons van een goede kwaliteit te leveren.

Op beide bedrijven wordt in een schema gedraaid met meerdere vluchten, dit om zo veel mogelijk champignons van een zo goed mogelijke kwaliteit te oogsten. Allebei de bedrijven zijn Globalgap® gecertificeerd en voorzien van het Fair Produce keurmerk. Globalgap® wil zeggen dat er volgens een bepaalde hygiënecode gewerkt wordt voor een optimale voedselveiligheid. Fair Produce wil zeggen dat het bedrijf een goed sociaal beleid voert voor hun medewerkers.

Er worden geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Insecten worden op alternatieve wijze bestreden, maar vooral ook voorkomen door een goede bedrijfshygiëne en onderhoud aan de gebouwen. De champignons die wij kweken zijn leverbaar in drie sorteringen: fijn, middel en reuzen.

Op onze natuurspeeltuin genaamd Hoppies, dat sinds 2006 aangelegd is vlak naast onze kwekerij, kun je verdwalen in het maisdoolhof, wandelen over het blotevoetenpad, heerlijke boeketten plukken uit pluktuin en spelen in de diverse labyrinten. Het maïsdoolhof is ruim 4 hectare groot! Verder kun je bij Hoppies eten en drinken op het grote terras of op het picknickterrein nuttigen. Verder hebben we sinds kort een mini dierenweide met verschillende soorten mini-vee met hoge aaibaarheidsfactor.

Op onze champignonkwekerij kunnen we je alles leren over hoe een champignon in de compost en dekaarde ontstaat. Hoe lang het duurt voordat een schimmel een champignon wordt, hoe we deze oogsten en uiteraard hoe de champignons smaken. Ook passen we veel techniek toe wat we je kunnen laten zien.

Op ons bedrijf leer je over:

Producten: Champignons, Shiitake, Oesterzwammen, beukenzwammen enz…

Thema’s: voedselproductie, smaak en techniek (koude-warmteopslag, lage rendementsketels).

Les op dit bedrijf: De les is altijd maatwerk afgestemd op uw leerdoelen en worden modulair opgebouwd adhv de verschillende producten en thema’s. U kunt zelf uw voorkeur voor behandeling van de thema’s in de les aangeven.

Beste seizoen om te bezoeken:

Ons bedrijf is jaarrond te bezoeken. Hoppies is geopend vanaf mei tot en met medio oktober.

Kledingadvies:

laarzen en kleding die vies mag worden.