Bedrijfsnaam De Zonnenberg
Familie Naam Bert en Wilma Zonnenberg
Adres Wooijstraat 1
Postcode 5373 LB
Plaats Herpen
Even voorstellen

Wij zijn Bert en Wilma Zonnenberg en hebben een melkvee/fokbedrijf in de mooie omgeving van Herpen in Noord-Oost Brabant. We hebben 2 dochters Jade en Lieve en vinden het erg belangrijk om kinderen te laten kennis maken met het leven en werken op de boerderij. Op ons melkveebedrijf zijn het hele schooljaar educatiebezoeken mogelijk. We hebben veelal roodbonte koeien die 2 maal per dag traditioneel gemolken worden.

Er worden op ons bedrijf iedere week kalveren geboren die bij ons opgroeien tot volwassen koe. Er is op ons bedrijf veel te zien, te beleven en te leren. De kinderen zien hoe wij de dieren verzorgen en gevoerd worden. Hoe de melkkoeien uiteindelijk melk kunnen produceren die wij dagelijks drinken. Of eten door de produkten die van deze melk gemaakt worden.

Het zien van hoe een koe gemolken wordt, hoeveel en hoe een koe eet en drinkt maakt steeds weer veel indruk op de kinderen. Het belevend leren is vooral wat kinderen aanspreekt.

We werken tevens ook met educatief materiaal, afhankelijk van de groep en de wensen van de school maken we een passend programma. Ieder bezoek kan anders zijn omdat er steeds wordt gekeken en geluisterd naar waar de interesse van de groep ligt. Ook kunnen we speciale voedingslessen aanbieden volgens en speciaal lesprogramma: ”lekker in je vel”.