Maak kennis met de boeren van 2017

Helaas organiseert Stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer in 2017 geen opendag. We hopen in 2018 terug te zijn met een nieuwe editie.

Deelnemende bedrijven 2016

De Braacken Groente & Fruit Goirle

Bedrijf: De Braacken Groente & Fruit
Familie: Lieke & Gerrit Krebaum
Adres: Turnhoutsebaan 15, Goirle
Website: klik hier

De Braacken is gelegen in een mooie landelijke omgeving in het buitengebied van Goirle.

De grond waar de fruitkwekerij op gevestigd is draagt de naam “De Braacken” al meer dan honderd jaar en maakt deel uit van het Brabantse landgoed Gorp & Roovert. Op het perceel van 13 hectare groot worden vele decennia appels en peren geteeld, sinds 2005 ook kersen. De fruitkwekerij is al vele jaren GlobalGap gecertificeerd. Deze internationale certificering staat voor Global Good Agricultural Practice. Het certificaat dat ons fruit voldoet aan alle eisen die worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Kopen bij ‘de boer’ spreekt steeds meer mensen aan.  ‘Vers van het land, direct naar de klant’ levert u niet alleen kwaliteitsvoordeel (vers) op, maar is ook gezond voor uw portemonnee!

Als u de oprijlaan van de fruitkwekerij oprijdt, zal de winkel u zeker niet ontgaan. Er is ruime parkeergelegenheid en u kunt hier parkeren ‘aan de klink van de deur’. In de ruime klimaatgestuurde winkel vind u een zeer uitgebreid assortiment van aardappels, groenten, fruit en streekproducten.

Het beleid ‘Vers en Kwaliteit voor ’n Gezonde Prijs’ vind u in alle producten / artikelen terug. Jaarrond biedt De Braacken u een groot assortiment van het sappigste fruit en de meest verse groenten.  Dagelijks worden diverse groenten vers gesneden en verpakt in de HACCP gecertificeerde verwerkingsruimte. Tevens worden hier de diverse groentemixen en groente- en  fruitsalades dagelijks vers bereid.

Proef en geniet van wat uw eigen land u biedt!

Tijdens onze Open Dag die wordt gehouden op 11 september tussen 11.00 – 16.00 gunnen wij u graag een kijkje in onze boomgaard die dan vol met fruit hangt. Daarnaast laten wij u graag zien hoe fruit geplukt en gesorteerd wordt. Natuurlijk kunt u proeven van al het lekkers dat De Braacken Groente & Fruit u te bieden heeft. Graag tot ziens…!!

Koeienbedrijf De Regte Heijden Riel

Bedrijf: Koeienbedrijf De Regte Heijden
Familie: Fam. Van Roessel
Adres: Oude Tilburgsebaan 12a, Riel
Website: klik hier

Wij, Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel koeienbedrijf De Regte Heijden. Wij zijn een biologisch landbouwbedrijf met hoofdzakelijk rundvee. Onze boerderij en weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide.
Wij werken biologisch omdat dit het beste is voor bodem, plant, dier mens en omgeving.
Op onze droge zandgrond kunnen onze gehoornde koeien, kalfjes en ossen vrijwel het hele jaar door buiten lopen in de (bos)weide. In een familiekudde, waar kalfjes bij de moederkoe mogen blijven, waar geen antibiotica wordt gegeven, waar de dieren gras met kruiden eten, gewoon hun hoorns mogen houden en veel bewegen om zo aan hun dagelijks voedsel te komen.

Onze bedrijfsfilosofie is: samenwerken met de natuur, leren van de natuur en kijken hoe alles in de natuur functioneert. Wij hechten veel belang aan het op natuurlijke wijze houden van onze koeien, kippen en varkens. Om zo hoogwaardig en gezond voedsel te produceren.
Onze producten zijn o.a. dagverse zuivel, rundvlees en eieren.

De Wederloop (zorg/Koeien/Varkens) Haghorst

Bedrijf: Zorgboerderij en gemend bedrijf De Wederloop
Familie: Fam. Reijrink-Raijmakers
Adres: Lage Haghorst 9, Diessen
Website: klik hier

Ons bedrijf ligt aan de rand van natuurgebied ’t Broek. Waardoor het een uiterst geschikte locatie is voor een zorgboerderij. Mensen kunnen hier dagelijks genieten van de natuur om hen heen. De hoofddoelgroep van onze zorgboerderij zijn ouderen.

Wij hebben een gemengd agrarisch bedrijf met melkvee, zeugen en vleesvarkens. Daarnaast verbouwen wij mais en gras voor ons eigen vee. Op de boerderij is van alles te beleven elke dag gebeurt er wel iets. De dieren krijgen jongen en er wordt geplant en geoogst. De koeien worden gemolken en het vee verzorgd. Het bouwland wordt door de loonwerker bewerkt. Gemengde bedrijven zijn in deze tijd van specialisatie schaars. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. U bent van harte Welkom!

De Tierelier (kinderopvang/Koeien) Heukelom

Bedrijf: Kinderopvang en melkveebedrijf De Tierelier
Familie: Fam. Van Esch
Adres: Spoordijk 8, Heukelom
Website: klik hier

Het huidige melkveebedrijf is in 1954 opgestart door Janus en Miet van Esch, ouders van Jan , als een gemengd bedrijf met legkippen, akkerbouw en 11 melk koeien plus jongvee. Het besloeg toen 6 hectare.
In 1967 is een ligboxenstal voor de koeien gebouwd, dit was in deze tijd een vernieuwend concept. Er konden toen 25 koeien in de stal. Het jongvee stond aan huis. Inmiddels was het oppervlak ongeveer. 11 hectare. In 1978 is Janus door een auto ongeluk om het leven gekomen en is Jan op 18 jarige leeftijd in het bedrijf gekomen.

In 1999 is de stal verbouwd naar 70 koe plaatsen en is langs deze stal ook een nieuwe jongveestal verrezen waar het jongvee in grote strohokken staat. In deze stal is alles gedaan om het welzijn van de dieren te vergroten, mede doordat duidelijk werd dat de dieren, niet meer zouden grazen in de wei. Door de intensiteit op het bedrijf met een kleine huiskavel van ong. 4 hectare is dat geen optie. In dat jaar zijn we ook gestopt met de legkippen.

In 2008 is op het melkveebedrijf een kinderdagverblijf gevestigd met de naam Kinderopvang Tierelier. Toen is ook de naam van het melkveebedrijf aangepast naar Melkveebedrijf Tierelier.

De combinatie met de kinderopvang blijkt een meerwaarde te geven. Kinderen ervaren de ruimte en natuur als positief en dieren, oa koeien helpen mee om met een respectvolle manier met dier en mens om te gaan.

De passie om melkveehouder te zijn is sinds januari 2016 de derde generatie ingegaan, door het toetreden van Arjan in het melkveebedrijf.

Graag nemen we u mee in onze reis naar de toekomst. U bent van harte welkom,

Jan, Ingrid en Arjan van Esch

De Bezienswaardigeit Haghorst

Bedrijf: De Bezienswaardigeit
Familie: Fam. Leijsen
Adres: Ontginningsweg 15, Haghorst
Website: klik hier

Net buiten de bebouwde kom van het dorpje Haghorst ligt ons melkgeitenbedrijf, De bezienswaardiGeit. Wij, Frank en Anita, wonen hier samen met onze kinderen Siem en Loes . We zijn in 2001 het bedrijf begonnen met 300 geitenlammeren en zijn in de jaren daarna gegroeid naar 600 melkgeiten en 200 lammeren. De melk die op ons bedrijf geproduceerd wordt, wordt bij de Bettinehoeve in Etten Leur verwerkt tot heerlijke geitenkaasjes. Dit is voor ons dan ook de voornaamste bron van inkomsten.

Daarnaast stellen wij ons bedrijf ook het gehele jaar open voor excursies, kinderfeestjes en kaasproeverijen. Iedere dag is er wel iets te leren, voelen, ruiken, zien of te beleven. Het bedrijf heet niet voor niets “De bezienswaardiGeit”. Iedereen kan dan zelf ervaren hoe het er op een geitenbedrijf aan toe gaat.

Wil je meer weten over de geit, kom dan het hemd van m’n lijf vragen op de ‘Mogen Wij Wat Vragen Boer’ – dag op 11 september 2016!

Tot dan!