Logo-farmerMeetsConsumerFarmer meets Consumer

Editie 1 groot succes!

Wat weten de boer en consument van elkaar? Is het beeld wat de media schetst over de agrarische sector realistisch? Hoe duurzaam is de agrarische sector? En welke stappen worden genomen om boerenproducten op de winkelvloer te krijgen?

Op dinsdag 27 oktober organiseerde stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer (MWWVB) in samenwerking met Rabobank Tilburg en omstreken de eerste editie van het nieuwe discussie programma Farmer meets Consumer. De avond werd gehouden in het nieuwe Ontmoetingscentrum aan de Spoorlaan te Tilburg.

Farmer meets Consumer is een avond waarbij boer, burger en de politiek met elkaar in gesprek gaan. Dit gebeurd aan de hand van verschillende stellingen en met verschillende tafelgasten en niet te vergeten de interactie met de zaal. Voor deze eerste editie is er meteen ‘groots’ ingezet met de tafelgasten, vier personen die allen affiniteit hebben met de agrarische sector. Elies Lemkes-Straver (Alg. directeur ZLTO), Froukje Kooter (Jonge helden in het Groen), Rob Denissen (Melkveehouder) en Gert Brunink (Stadsbioloog Tilburg) gingen onder leiding van Janneke Janssens (Eindredacteur Varkens.nl) in gesprek.

Na een korte introductie van Wim Bens (Rabobank Tilburg e.o.) en Rick Houweling (St. MWWVB) gaf Elies een presentatie over de Agri en Food als topsector in Nederland en het belang van een dialoog voeren met je omgeving. Hierna introduceerde Janneke de tafelgasten en werd de eerste stelling geïntroduceerd: ‘Koeien in de wei zijn er om de consument tevreden te houden’. Alle 73 aanwezigen in de zaal stemden tegen deze stelling en zorgde voor een aantal reacties vanuit de zaal en ook aan tafel werd er fanatiek meegepraat.

De stellingen die daarop volgden: ‘Eten moet goedkoop zijn’, ‘de boer van de toekomst is dezelfde als die van nu’ en ‘de agrarische sector is pas gezond als er geen subsidies meer nodig zijn’ sloten naadloos aan op het gesprek dat gevoerd werd.

Vanuit de zaal werd er goed gereageerd wat ervoor zorgde dat de avond zo voorbij was. Na een korte uitloop sloten Wim en Rick de avond af en werden alle aanwezigen uitgedaagd om bij de borrel eens in gesprek te gaan met mensen waar ze gisteren en vandaag nog niet mee gesproken hadden, leer elkaar kennen!.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie en wordt graag uitgedaagd om een tweede editie te organiseren!

Wil je graag meer informatie neem dan contact met ons op via info@mwwvb.nl