Bedrijfsnaam Paddenstoelenkwekerij &

Het Paddenstoelenhuis

Familie Naam Familie van de Vorle
Adres Achterschaijkstraat 16
Postcode 5351 NB
Plaats BERGHEM
Even voorstellen

Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle en het Paddenstoelenhuis.

In het Noord-Brabantse Berghem staat de Paddenstoelenkwekerij van Familie van de Vorle. Daar groeien het hele jaar allerlei paddenstoelen, zoals kastanjechampignons en portabella’s. Marja en René van de Vorle nodigen u en uw klas graag uit op hun bedrijf om u te laten zien hoe bijzonder paddenstoelen zijn. Zij ontvangen hun gasten in Het Paddenstoelenhuis, waar zij bovendien lessen rondom gezonde voeding verzorgen. Zelf koken kan er trouwens ook.

Een educatief bezoek aan het bedrijf kan het hele jaar, is niet weersafhankelijk en is geschikt voor leerlingen van alle leeftijden. Tijdens het bezoek ligt de nadruk op belevend leren. Een bezoek duurt ongeveer 1½ uur. Een les sluit aan op uw leerdoel of thema. Leerlingen kunnen ook zelf aan de slag met paddenstoelen of schimmels. Als kweker, of als kok. En we maken het niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk.

Enkele lesprogramma’s zijn:

Paddenstoelen

Thema: Paddenstoelen, Schimmels, Seizoenen (herfst), Herkomst van voedsel, Milieu

Paddenstoelen zijn heel lang onzichtbaar en groeien daarna heel hard. En paddenstoelen worden ook wel de opruimers in de natuur genoemd. Maar mag je paddenstoelen eigenlijk plukken? En kun je alle soorten paddenstoelen eten? En hoe zit dat dan op een kwekerij? Na een stukje ‘paddenstoelenles’ neemt René de klas mee naar de kwekerij om hen alles te laten zien.

Zelf paddenstoelen kweken

Thema: Paddenstoelen, Schimmels, Seizoenen, Milieu

Wat is er leuker dan zelf je eigen paddenstoelen kweken. Maar hoe werkt dat nou? Wat heeft een paddenstoel nodig om te groeien? En kun je álle paddenstoelen kweken? Een leerzaam programma voor de groepen 5 tm 8, waarbij jullie tijdens de les samen zelf een kweekbak maken die mee de klas in gaat. Na ongeveer 2 weken komt de Paddenstoelenkweker bij jullie in de klas kijken om te zien hoe het gegaan is. Het lesprogramma is inclusief 2 kweekbakken per klas en recepten.

Restaurant de schijf van vijf

Thema: Gezonde voeding, Herkomst van voedsel

Welkom in Restaurant de Schijf van Vijf. Hier leren leerlingen wat het verschil is tussen eten om te groeien en eten om te snoepen. Wat ligt er op jouw bord? En weet jij wat je proeft? Natuurlijk mogen jullie ook een kijkje nemen op de kwekerij. En na afloop eten we… paddenstoelen.

Ook te boeken als carrousel: Met uw klas brengt u gedurende het schooljaar 3 keer een bezoek aan Klasseboeren Oss. Leerlingen ervaren waar het vlees vandaan komt (1), de zuivel (2), en eindigen met een diner dat ze samen bereiden in Het Paddenstoelenhuis(3).

Graag tot ziens in Het Paddenstoelenhuis!