Bedrijfsnaam Kaasboerderij De Ruurhoeve
Familie Naam Familie Ansems
Adres Dominépad 7
Postcode 5528 NC
Plaats Hoogeloon
Even voorstellen

Kom voor een leuk en leerzame dag met uw klas naar kaasboerderij de Ruurhoeve. De familie Ansems laat kinderen graag kennis maken met het leven op de boerderij. De kinderen kunnen het hele proces “van Gras tot kaas” van dichtbij zien. Om te beginnen met de kalveren die geboren worden op de boerderij. En waar komt die lekker melk vandaan? Hoe maak je van die melk kaas? Dit alles kunnen de kinderen zelf beleven en proeven natuurlijk!

Voor de kinderen is het een hele ervaring om oog in oog te staan met de koeien en de kalveren, die kunnen dan ook lekker geknuffeld worden! De kinderen maken leuke opdrachten in groepjes. Samen met u kunnen we het programma naar wens bespreken, waardoor we inspelen op de lesstof die u op dat moment geeft en de leeftijd van de kinderen. Onderwerpen die we behandelen zijn: Waar komt de melk vandaan? Hoe maakt men kaas? Wat voor dieren zijn er nog meer op de boerderij?

 

Programma

We hebben een hele duidelijke film van onze kaasboerderij die het hele proces “van gras tot kaas” laat zien. Deze willen we graag laten zien aan de kinderen. Om de tijd op de boerderij optimaal te benutten bieden wij u graag de gelegenheid deze film van tevoren te bekijken. Wij sturen u de film toe zodat u daar in uw klas naar kunt kijken en de kinderen op die manier goed kunt voorbereiden op het bezoek aan onze boerderij.

De klas wordt ontvangen door de boer of boerin, die kennen ze natuurlijk al van de film! Samen gaan we de stallen in, en kijken we naar de koeien en kalveren. Er is natuurlijk niets leerzamer dan echt zien, ruiken en voelen! Vervolgens wordt de klas in groepen gedeeld met voor iedere groep een begeleider (ouder of onderwijzer). De kinderen werken in een groepje aan een opdracht, die we na een bepaalde tijd omwisselen. Deze opdrachten zijn toegesneden op de leeftijd van de kinderen in overleg met de onderwijzer.

Na afloop komen we weer samen. We gaan proeven van de heerlijke kaas die gemaakt wordt op de boerderij. Samen met de boer(in) delen we de ervaring die we mee gemaakt hebben en kunnen de kinderen nog hun laatste vragen stellen.

Op deze manier willen we de kinderen zelf laten ontdekken wat er allemaal gebeurt op een boerderij… een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Wij zijn dinsdag tot en met vrijdag geopend voor schoolklassen, zowel ‘s morgens als ‘s middags.