Bedrijfsnaam Melkveebedrijf Beljaars
Familie Naam Leon en Ghislaine Beljaars
Adres Oordeel Heikant 6
Postcode 5111PC
Plaats Baarle Nassau
Even voorstellen

Wij zijn Leon en Ghislaine Beljaars. Onze boerderij ligt gelegen in een hele bijzondere gemeente, Baarle Nassau.

Iedere dag van de week is het mogelijk om ons melkveebedrijf te bezoeken.

Naast het 2x daags melken en het voeren doen wij nog veel meer. Wat allemaal? Dat kom je tijdens een bezoek te weten.

Educatie en openheid is voor ons heel belangrijk. Naast de verkoop van zuivel ontvangen we schoolklassen. Hierdoor kunnen we onze passie overbrengen en iedereen laten zien waar de melk vandaan komt.

Programma

Elk bezoek wordt afgestemd op de lesstof. De kleinste kinderen maken bijvoorbeeld spelenderwijs kennis met de koeien en kalveren. Voor de bovenbouw en het voortgezet onderwijs kunnen we dieper op lesstof ingaan. Zoals bijvoorbeeld; melk bereidingen, wat eet een koe en zelfs wat kost een liter melk, kan aan bod komen. Na een welkomstwoordje starten we met de rondleiding.

Onze rondleiding begint altijd bij de “droge koeienstal”. In deze stal start de melkcarrière van de koe. Hier worden de kalveren geboren. Want zonder kalf geen melk. Het hele jaar door worden er bij ons kalveren geboren. Zo kan het gebeuren dat er tijdens een bezoek een kalf ter wereld komt.

Daarna gaan we kijken waar de vaars en stier kalveren verblijven. Hierna zijn de koeien aan de beurt. Want een vaarskalf blijft niet klein, maar groeit uit tot een mooie grote melkkoe. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de melkstal en kijken we waar de melk wordt opgeslagen.

Tijdens het gehele bezoek geven wij antwoord op alle vragen.

We kijken uit naar jullie bezoek aan onze boerderij.