Bedrijfsnaam Melkveebedrijf Bouwmeer
Familie Naam Loekie Martens en René Westerlaken
Adres Nulandse Weerscheut 3
Postcode 5381 GZ
Plaats Vinkel
Even voorstellen

Wij zijn Loekie Martens en René Westerlaken en hebben een melkveebedrijf in Vinkel, vlakbij Den Bosch. We melken ongeveer 100 koeien, ons jongvee gaat naar Jongveeopfokbedrijf Sleutjes.

Op onze weilanden kunnen de koeien naar hartenlust grazen, luieren en herkauwen. Verder worden deze weilanden gebruikt voor de voederwinning.

Naast het werken met de koeien vinden wij het een uitdaging te werken met leerlingen, leerkrachten en andere leergierigen. Wij bieden dan ook een uitgebreid educatie programma dat volledig wordt afgestemd op de wensen van de bezoekende groep.

Wij maken voor iedere groep een programma. Wij leveren dus altijd maatwerk en hopen op die manier een belangrijke bijdrage te leveren aan de leerervaring van de scholieren. Voorbeelden van onderwerpen zijn: “Hoe wonen de koeien?”, “Gezonde voeding, hoe doe je dat?”, “Duurzaam ondernemen, wat houdt dat in?”.

Na een korte uitleg gaan de kinderen zelf aan de slag op de boerderij, om antwoorden te zoeken op vragen van ons en van zichzelf. Hoofd, hart en handen worden aangesproken. Zelf beleven staat voorop, omdat kennis die zo wordt opgedaan, ook echt beklijft. In de opdrachten of een spel verwerken wij o.a. vakken als taal, rekenen, verzorging, sociale omgang en biologie. Hierdoor sluiten we aan bij de kerndoelen vanuit het onderwijs.

Aan het einde van de les komen we met de hele groep samen om de leerervaringen van de kinderen uit te wisselen.

Onze boerderij is van maandag t/m donderdag te bezoeken.

Tot dan!