Bedrijfsnaam Melkveebedrijf Fleerakkers-Broekmans
Familie Naam Fleerakkers-Broekmans
Adres Overdiepsekade 7
Postcode 5165 PV
Plaats Waspik
Even voorstellen

Wij zijn Stan en Yvonne en samen met onze drie kinderen wonen en werken wij op onze boerderij op een terp. Vanaf de snelweg A59 zie je de terpen al van ver liggen. Deze terp is aangelegd om een deel van Nederland te beschermen bij hoog water vanuit de Bergse Maas. Het is een uniek project in Nederland. De boerderij en het vee zijn dan veilig op de terp bij hoog water en zo stellen wij onze weilanden ter beschikking om de steden droog te houden. Vanaf onze terp heb je een overweldigend uitzicht over de gehele omgeving. De hazen zie je al van ver af lopen!

Sinds februari 2013 wonen en werken we op deze terp met een moderne melkveehouderij. De koeien worden gemolken door twee melkrobots en de kalveren krijgen drinken dmv een drinkautomaat. Er is veel aandacht aan het welzijn van de dieren besteed en dit willen we jullie graag laten zien. In het midden van de stal kunnen we de koeien bekijken vanaf een balkon. Vanaf deze plek hebben we een prachtig uitzicht over de gehele stal. Verder zullen alle aspecten van het verzorgen van de dieren aanbod komen van de geboorte van het kalf tot aan de melkgevende koe.

Wij willen de kinderen graag zelf laten zien wat er gebeurt op een modern melkveebedrijf. Waar de melk vandaan komt, wat de koeien eten en hoe de dieren worden verzorgd. Daarnaast maken we op ons bedrijf veel gebruik van allerlei machines om het werk te verlichten. Deze gaan we ook bekijken.

Programma

We beginnen met een bezoek aan onze boerderij in onze ontvangstruimte. Daar vertellen we over onze dieren op de boerderij en ook over waarom we op een terp wonen. Hierna gaan de kinderen op pad. We hebben een route over het bedrijf en deze begint bij de kalveren, het jongste jongvee en zo naar de melkkoeien. Tijdens het bezoek krijgen de kinderen en de begeleiding ook wat te drinken.

Natuurlijk moeten de kinderen zelf tussendoor de handen uit de mouwen steken. Door allerlei opdrachten kunnen zij zelf de boederij ervaren. Zelf doen, voelen, ruiken, horen en beleven, een ervaring om nooit te vergeten. En? Hoe meer vragen hoe beter!

We sluiten het bezoek af met het behalen van een boerderijbewijs (soort evaluatie) die de kinderen in groepjes invullen.

Afhankelijk van de wensen van de leerkracht kan het educatie bezoek worden aangepast. We hebben beschikking over educatief materiaal op maat. De bezoeken zijn in de ochtend en de middag of afspraak, behalve op woensdag en vrijdag. Een bezoek is dus meer dan alleen een uitstapje! U bent van harte welkom op onze boerderij met uw klas.