Bedrijfsnaam Melkveebedrijf Leijser
Familie Naam Ron & Laura Leijser
Adres Lange pad 1
Postcode 4265 TD
Plaats Genderen
Website www.melk-drive.com
Even voorstellen

Wij zijn boer Ron & Boerin Laura en samen met onze kinderen Tim & Esmée wonen en werken we op onze moderne boerderij. Gelegen tussen de Biesbosch en Heusden in het mooie Land van Heusden en Altena. Op onze gecertificeerde boerderij zijn jullie het hele jaar welkom voor educatie. Naast het geven van educatie kun je bij ons ook terecht voor rondleidingen vanaf 10 personen en verzorgen we diverse groepsuitjes. Wij vinden het erg plezierig om te vertellen wat er allemaal voor nodig is om een bekertje melk bij jullie op tafel te krijgen.

Het educatiebezoek sluit goed aan bij de kerndoelen van het totale lesprogramma voor het basisonderwijs. Die doelen gaan bijvoorbeeld over het niveau dat leerlingen moeten behalen bij rekenen, taal, techniek, biologie enz.

Kinderen leren niet alleen met hun hoofd maar ook met hart én handen. Ze doen ervaringen op door te voelen, te ruiken en te proeven. Ze krijgen antwoord op vragen ‘Waar komt ons voedsel vandaan?’ en ‘Wat is nu gezonde voeding?’

Enkele thema vragen:

– Weten jullie hoeveel water een koe drinkt?

– Wat zeker aanbod komt is de verzorging van kalf tot melkkoe. En we gaan een kijkje nemen in onze babyroom. Ook de aanstaande moeders zullen niet vergeten worden.

– Hoe leggen wij deze dieren in de watten?

– Op ons bedrijf is het melken geheel uitbesteed aan 2 melkrobots. Hoe deze eruit zien, dat gaan de kinderen zelf ontdekken. Ook gaan we kijken waar de melk wordt bewaard.

– Worden de koeien ‘s nachts ook gemolken?

– Om het gevoel van vroeger te beleven gaan we zelf de kunstkoe melken. (onderbouw)

Na het ontvangst in onze ontvangstruimte. Krijgen alle bezoekers die het bedrijf binnen gaan preventiemateriaal uitgereikt. Afhankelijk van de wensen kan samen met de leerkracht het educatiebezoek worden aangepast. Enkele reacties vanuit eerdere bezoeken: leerzaam, interactief, afwisselend, zelfervaren & ontdekken, gezondheidseducatie, praktijkgericht, kinderen krijgen een compleet beeld van de melkveehouderij.

Een bezoek aan onze schone boerderij is voor iedere school een mooi aanvulling op het totale onderwijspakket.

Kaplaarzen zijn dan ook niet nodig!

Wij ontvangen u graag op onze boerderij!