Bedrijfsnaam Melkveebedrijf melk en meer
Familie Naam Jan en Femke Vermeer
Plaats Best
Even voorstellen.

Wij zijn Jan en Femke Vermeer, samen met onze drie kinderen wonen wij in het buitengebied van Best en runnen samen een melkveebedrijf. We hebben zo’n 70 melkkoeien en 40 kalveren (de koeien voor in de toekomst). Op zo’n 39 hectaren grond produceren we zelf het grootste deel van het voedsel voor onze veestapel.

De belangrijkste boodschap die wij willen uitdragen, is dat wij, boeren, voor ons voedsel zorgen. Maar ook vele andere producten die we dagelijks gebruiken vinden hun oorsprong in de agrarische wereld.

We doen er alles aan om op een verantwoorde en duurzame manier onze producten te produceren, en de kwaliteit van onze producten continue te waarborgen. Met veel aandacht voor oa. dierwelzijn, volksgezondheid en milieu.

Tijdens een bezoek aan ons bedrijf laten we zien hoe het werk van alledag gaat. We vertellen over de koetjes en de kalfjes, en alles wat daarbij komt kijken. Door naar de vragen en opmerkingen van de kinderen te luisteren, en daar verder op in te gaan, komen we vaak op zeer leuke en verrassende aspecten van het bedrijf en is dus geen bezoek hetzelfde. Op deze manier willen we de kinderen op hun eigen manier en niveau, binnen hun belevingswereld nieuwe dingen laten ontdekken.

Door voorafgaand aan uw bezoek kort contact met u te hebben, passen wij graag ons programma aan op het niveau van de kinderen en de wensen van u. Denk hierbij aan onderwerpen/ schoolvakken die u graag aan bod ziet komen, welke kerndoelen u wilt bereiken en of u een bepaald thema aan het bezoek wilt koppelen.

Hoe ziet een bezoek er uit?

Na ontvangst van de groep en het aantrekken van de laarzen beginnen we met een rondleiding door de stallen. Zo komen ze allerlei leuke dingen te weten. Daarna gaan ze zelf aan de slag met opdrachten, om op deze manier zelf dingen te leren, te ontdekken, te beleven.

In onze stal hebben we namelijk enkele leuke technische snufjes. Zo melken we met een melkrobot, rijdt er een mestrobot door de stal en hebben we een weerstation die als een soort airco voor de stal werkt.

Verder vinden we het zeer belangrijk dat de kinderen kunnen genieten van ‘buiten’.

Buiten spelen. Buiten ontdekken. Buiten voelen. Buiten ruiken.

Het groen om ons heen leren te waarderen, de rust te voelen die het uitstraalt. Dat hoeft niet persé door stil te zijn, maar ook tijdens een heerlijk uitbundig spel buiten kan je al van die rust genieten.

Graag ontvangen wij u met uw klas een keer op ons bedrijf en

BELEEF HET!