Een duurzame relatie tussen boer en buur

Samen alles leren over de boerderij met educatie boeren

Boer zoekt jou!

Kennis maken met het echte verhaal

voor mens, dier & milieu

1
1

Onze projecten

Dit zijn onze projecten:

Mogen Wij Wat Vragen Boer – open dag

Al sinds 2011 organiseert MWWVB een jaarlijkse dag op het boerenerf waarbij burgers uitgenodigd worden om een kijkje te komen nemen bij een boer/boerin in de omgeving van Tilburg. Een gezellige en leerzame dag welke geschikt is voor jong en oud. Laagdrempelig en dus voor iedereen in onze maatschappij toegankelijk. Door de gastvrijheid van onze boeren voel je je meteen welkom op de boerderij. Vragen staat vrij en we vertellen je graag alles over de agrarische sector. Door de diversiteit aan bedrijven die ieder jaar meedoen geven wij de burger een realistisch beeld van de agrarische sector.

‘’ De media laat de agrarische sector slechter overkomen dan in werkelijkheid zo is.’’

Farmer meets Consumer

Bij Farmer meets Consumer (2015) worden boeren, burgers en de politiek uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen. Dit gesprek vindt niet plaats op het boerenerf, aan de keukentafel of op de markt maar in een ‘neutrale’ ruimte. Dit evenement is inmiddels voor de eerste keer georganiseerd in Tilburg en trok ruim 85 bezoekers. Aan de hand van vier stellingen en vier tafelgasten werden alle partijen uitgenodigd om deel te nemen in het gesprek. Een geslaagde avond die op veel meer locaties georganiseerd kan worden! Bekijk de foto’s in ons Facebook fotoalbum.

Ook een Farmer meets Consumer in uw regio? Neem hier contact met ons op.

‘’ Wat gebeurd er wanneer je een boer en burger op een nieuwe manier bij elkaar aan tafel zit, dan komen er ongetwijfeld hele mooie dingen uit.’’

Farmer meets Consumer University

Van zaadje tot carbonaatje of van koe tot koelkast. Welke weg moet er bewandeld worden voor een pak melk in de supermarkt komt? Hoe wordt de prijs bepaald die de boer of teler voor zijn product krijgt en hoe ver gaat de macht van de supermarkt? Met de Farmer meets Consumer University gaan we op een willekeurige locatie de boer en burger met elkaar in contact brengen, ditmaal niet door een discussie maar door proefjes te doen en informatie over processen.

De basis van onze University is mobiel en overal toepasbaar. Een leerzame lezing over actuele onderwerpen. Ideaal voor school, neem hier contact met ons op.

‘’ De afnemer stuurt een factuur naar de boer in plaats van de boer naar de afnemer. Waarom en wie bepaald de prijs, kom naar onze speciale University.’’

De Tilburgse Plattelandsbrunch

De Tilburgse Plattelandsbrunch (2015) is een nieuw geïnitieerd project van Stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer. De Tilburgse Plattelandsbrunch is een vernieuwend foodconcept waarbij iedereen op 2e Paasdag zijn of haar eigen brunch bij elkaar kan ‘scharrelen’. In een sfeervol ingerichte Koepelhal, met kenmerken van vroeger nemen we je mee op reis naar de wereld van vers, lokaal en heerlijk eten tegen een eerlijke prijs. We bouwen een boerderij middenin het centrum van Tilburg, namelijk de Spoorzone.

Onder het genot van een hapje en drankje zoek jij een plekje op een van de indoor terrassen of de op thema ingerichte zitplaatsen. Wees niet bang dat kinderen zich gaan vervelen want met onze kleine kinderboerderij worden ook zij ruimhartelijk vermaakt.

Wij zijn er voor iedereen, in iedere situatie en in iedere positie. Of je nu minder of meer geld te besteden hebt, in een pleeggezin woont of een migrant bent, bij De Tilburgse Plattelandsbrunch is iedereen welkom en is en daarom een leuke plek om samen te komen.

Ga met mensen in gesprek die je niet of minder goed kent, bouw nieuwe contacten op, en geniet van deze bijzondere plek midden in de stad.

 

Bezoek de website van dit evenement: www.boerenbrunch.nl Wil je meer informatie over deelname met een kraam, onze sponsormogelijkheden of samenwerkingsverbanden verzoeken we je om contact op te nemen met het projectteam Plattelandsbrunch.