Een duurzame relatie tussen boer en buur

Samen alles leren over de boerderij met educatie boeren

Boer zoekt jou!

Kennis maken met het echte verhaal

voor mens, dier & milieu

1
1

Welkom bij stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer!

De wereld van morgen, een wereld van ons allemaal; 

Bij Mogen Wij Wat Vragen Boer geven we ondernemers in het groene domein een podium voor hun eigen verhaal. In Brabant zijn we koploper en mogen wij met trots zeggen dat een van onze concepten het beste initiatief betreft dat boer en burger met elkaar verbind.

Samen met al deze ondernemers geven we de steeds kritisch wordende consument een realistisch beeld van de agrarische sector. We helpen ondernemers bij het vertellen van hun verhaal én het presenteren van hun bedrijf of product richting hun omgeving.

Een aanname doen is makkelijk, zelf ontdekken is veel leuker;

Wij bij Mogen Wij Wat Vragen Boer zijn er niet alleen voor de agrarisch ondernemer. Nee, we zijn er ook voor u, als consument. We zijn een aftastende en vernieuwende organisatie die samen met boer en burger nieuwe projecten ontwikkelt om samen voor de transparantie te zorgen waar we naar verlangen.

Als iedereen een bijdrage levert zorgen we samen voor een duurzame relatie voor vandaag, morgen en de dagen die volgen.

”Samen met u, boer en burger werken we samen aan een duurzame relatie die ten goede komt aan mens, dier en milieu.”

(stichting) Mogen Wij Wat Vragen Boer (MWWVB) is een non-profit organisatie die boeren en burgers samenbrengt. Dit doen we op verschillende manieren; zo organiseren we een keer per jaar een publiekelijke, laagdrempelige open dag bij u in de buurt. De burger maakt kennis met de boer en zijn bedrijf waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Een bezoek aan de boerderij draagt bij aan meer waardering en een realistischer beeld over de agrarische sector.

Een dialoog tussen boer en burger, daar hechten we bij MWWVB veel waarde aan. Dit doen we dan ook niet alleen door een open dag. In 2015 hebben we een nieuw concept ontwikkelt; ‘Farmer meets Consumer’. Een discussieavond waar boer en burger op een nieuwe manier kennis met elkaar maken door middel van prikkelende stellingen, inspirerende tafelgasten en een nieuwe setting. Hier mag jij je mening geven, zonder oordeel.

Stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer bestaat uit een team met zes talentvolle en energieke medewerkers. De stichting bestaat uit een stichtingsbestuur en projectmedewerkers.

De portretten van de team members zijn gemaakt door XziXzi Fotografie.

Rick Houweling

Rick Houweling

Manager Events & Crowd / Design & Realisatie

Drive: “Als broekie ben ik op mijn 14e begonnen met het promoten van de agrarische sector. De herkomst van voedsel is belangrijk maar het verhaal dat erbij hoort misschien wel net zo. Mijn doel is dat boeren en burgers met elkaar in gesprek gaan en samen bouwen aan een duurzame relatie met wederzijds begrip en vertrouwen.”

Functie: Binnen het team is Rick verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de evenementen en projecten. Samen met het team kijkt Rick naar de mogelijkheden om de boer en burger op vernieuwende manieren met elkaar in contact te brengen en onszelf te ontwikkelen. Rick ondersteunt de verschillende afdelingen en is veel, samen met, Kim de boer op voor nieuwe concepten en projecten.
Neem hier contact op met Rick

Kim van Ierland

Kim van Ierland

Manager Projectontwikkeling

Drive: ‘’Als een echte stadse breng ik al sinds het begin van MWWVB ieder jaar een bezoek aan de open dag (op m’n ballerina’s). Ik vind het leuk om te zien waar de boer zoal mee bezig is. Ik zit inmiddels alweer drie jaar in het MWWVB team en nog steeds leer ik elke dag weer bij. ’’

Functie: Binnen het team van MWWVB heeft Kim een actieve bijdrage bij de ontwikkeling van nieuwe projecten en evenementen. Dit doet zij samen met het team op basis van actualiteiten binnen de sector en onze eigen organisatie. Van de 1001 ideeën die we hebben komen er vaak maar een of twee tot uiting.
Neem hier contact op met Kim

Wilma Besseler

Wilma Besseler

Bestuurssecretariaat / Open Dagen

Drive: ‘’Enkele jaren geleden heb ik Rick leren kennen. Zijn passie en gedrevenheid voor st. Mogen Wij Wat Vragen Boer werkte aanstekelijk. De agrarische sector stond ver bij mij vandaan maar door Rick zijn enthousiasme kwam daar snel verandering. Ik ben praktisch ingesteld en ondersteun het team bij organisatorische zaken achter de schermen.’’

Functie: Vanaf de open dagen editie 2016 is Wilma aangesteld als manager open dagen. Samen met een aantal anderen is zij verantwoordelijk voor de afdeling open dagen. Een uitdagende taak waarbij je aan veel zaken tegelijk moet denken, maar door de ervaring die Wilma de afgelopen jaren heeft opgedaan gaat dit vast helemaal goed komen! Daarnaast is Wilma ook het bestuurssecretariaat van onze stichting.
Neem hier contact op met Wilma

Danielle van Puijenbroek

Danielle van Puijenbroek

PM open dagen | afd. administratie

Drive: ‘’Ruim 2 jaar geleden maakte ik kennis met Rick en MWWVB. Nu ik wat meer vrije tijd kreeg werd mij gevraagd of ik het team van MWWVB wilde komen versterken. Ik zal vooral de administratieve ondersteuning vorm geven bij de organisatie van de open dagen.
Ook ik woon in een stad en krijg dus weinig mee van het boerenleven. We hebben allemaal wel een idee over het boerenleven, maar klopt dit ook? Door een kijkje “in de keuken” kunnen we een beter beeld krijgen en onze kinderen bijvoorbeeld laten zien dat melk niet in de fabriek wordt gemaakt. Is dat niet mooi?’’

Functie: Vanaf de open dagen editie 2016 komt Danielle het team versterken! Samen met Wilma en Yvonne zal zij zorg gaan dragen voor het in goede banen leiden van de open dagen onder onze naam. Danielle is verantwoordelijk voor alle administratieve afhandeling rondom dit project. Neem hier contact op met Danielle

Jouw naam hier?

Jouw naam hier?

PM Plattelandsfair

Drive: ‘‘Wij zijn opzoek naar versterking van ons huidige team! Lijkt het je wat, neem contact met ons op.’’

Functie:

Jordi van der Waal

Jordi van der Waal

Creative Strategy

Foto by: Marcel Beudel Fotografie

Drive: “Hier komt de drive van Jordi”

Functie: Beleving is een belangrijk onderdeel bij MWWVB, tijdens evenementen en projecten moeten je zintuigen continu geprikkeld worden door visuele objecten en de gekozen inrichting en opstelling. Als creative strategy medewerker is Jordi samen met het productieteam verantwoordelijk voor een speelse, pakkende en uitdagende inrichting die elke keer weer tot de verbeelding spreekt.

Neem hier contact op met Jordi

Jouw naam hier?

Jouw naam hier?

PM Plattelandsfair

Drive: ‘Wij zoeken versterking, lijkt het je wat?.’’

Functie:

Recht uit de stad, beland op het platteland. Een jacht die doorgaat, tot het uiterste, tot het doel is bereikt. Mogen Wij Wat Vragen Boer komt uit de stad, om de burger in dialoog met de boer te laten gaan. Zo kan de burger zelf een objectief beeld van de agrarische sector vormen. Sinds 2011 hebben we al veel bereikt. We bouwden bestaansrecht op en vandaag de dag worden we gevraagd om mee te denken voor de invulling van evenementen, bedenken we vernieuwende en unieke concepten en voeren we de daad bij het woord. Bij Mogen Wij Wat Vragen Boer kiezen we niet voor één partij (de boer of de burger). Onze missie is om samen met u, als boer én burger, een duurzame relatie op te bouwen voor nu en later. Welke goed is voor mens, dier en milieu.

We benaderen ieder vraagstuk vanuit een ander perspectief maar vergeten onze kernwaardes niet; laagdrempelig en een verbindende factor zijn in het geheel.

Binnen MWWVB werken we vanuit onze missie en daar zijn we dankzij de boer en burger behoorlijk goed in geworden. In mei 2015 won een van onze concepten dan ook de Award voor het beste Boer2Burger initiatief.