Bedrijfsnaam Rondeel Ewijk
Familie Naam Fam. Derks
Adres Elsenpas 2a
Postcode 6644 KP
Plaats Ewijk
Website www.rondeel.org
Even voorstellen

Op rondeel Ewijk laten we jullie zien hoe kippen met veel zorg voor dierenwelzijn en milieu worden gehouden. Gebaseerd op alle natuurlijke behoeften van de kip. Het rondeel is een uniek huisvestingsconcept voor leghennen. Het concept is ontstaan uit een onderzoek van Wageningen universiteit genaamd “houden van hennen”, waarbij gezocht is naar een duurzame toekomst voor de legpluimveehouderij.

Rondeel is ook gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vele facetten zijn hierin meegenomen: dieren welzijn, milieu, landschappelijke inpasbaarheid, inkomen van de pluimveehouder en voedselveiligheid.

Het rondeel heeft van de dierenbescherming de hoogste score van 3 sterren van Beter Leven Keurmerk gekregen. Ook is het rondeel de enige pluimveestal met het Milieu keurmerk. Verschillende maatschappelijke organisaties hebben hun steun aan het rondeelconcept gegeven waaronder Wakker Dier en Stichting Natuur en Milieu.

Tijdens een bezoek aan het rondeel kunnen jullie bovenstaande beleven. Jullie krijgen uitleg over het systeem, staan oog in oog met de kippen in de bezoekerstunnel en zien natuurlijk ook hoe de eieren gesorteerd worden. Een unieke, maar vooral ook leerzame ervaring.

Graag tot ziens!