Mogen wij je wat vertellen?

Rick Houweling (1997) heeft niks met het boerenleven als hij in 2010 voor het eerst in aanraking komt met een melkveebedrijf om daar te gaan werken als vakantiebaan. Die vakantieweken werden al gauw maanden en later zelf jaren want vandaag de dag is Rick nog steeds werkzaam op een modern melkveebedrijf. Rick is zijn hart verloren op het platteland.

Tegelijkertijd begon de ontdekking naar voedsel en de productie hiervan. De herkomst vind de consument steeds belangrijker en Rick ook. Rick kwam er ook achter dat de boer en consument steeds verder van elkaar af kwamen te staan en de ontstane kloof als maar groter werd.

In 2011 zette Rick zijn organisatie stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer op om boeren en burgers op unieke en laagdrempelige manieren met elkaar in contact te brengen en uit de afgelopen jaren is gebleken dat Rick en zijn team daar behoorlijk goed in zijn geworden want jaarlijks creëren zij meer dan 20.000 contactmomenten tussen boer en burger.

Met hun eigen concepten als MWWVB de open dag, Farmer meets Consumer (University), het Melklab en de Tilburgse Plattelandsbrunch maken zij de agrarische sector voor iedereen interessant en toegankelijk. De zoektocht stopt niet daar, continu vernieuwen, onderscheidend zijn en werken aan je netwerk en toekomstdroom dat is iets waar Rick continu mee bezig is.

De afgelopen jaren hebben Rick maar ook zijn teamleden al redelijk wat successen geboekt. Zo won de organisatie in 2012 al de Award voor het beste praktijkvoorbeeld van de EU, de Boer2Burger Award in 2015 en won Rick zelf de Jonge Vrijwilligersprijs 2015.

Rick is een doorzetter, jonge ondernemer en ruimdenker die zijn enthousiasme, passie en drive graag deelt met anderen. Laat Rick je gasten meenemen op een reis vol beleving, passie en tegenslagen.

_XZI5309BW

Rick spreekt onder andere over;

  • de relatie tussen boer en burger, wat vinden we van elkaar?
  • hoe communiceert de boer het beste met zijn omgeving
  • de omgevingsdialoog en transparantie
  • Toepassing nieuwe (sociale) technieken waaronder iBeacons en apps
  • jong ondernemerschap en je netwerk
  • onderscheidenheid en kansen zien

Heb je nog vragen of wil je Rick boeken?

Stuur dan een mail naar info@mwwvb.nl of bel 06 244 88 906

Het team van MWWVB is ook inzetbaar ter ondersteuning om nieuwe of bestaande projecten naar een hoger niveau te brengen.