2015, hèt jaar van Mogen Wij Wat Vragen Boer

By 27 december 2015 Nieuws No Comments

Nog een paar dagen en dan knallen we 2015 de geschiedenisboeken in en heten we 2016 van harte welkom. Een nieuw jaar waarin iedereen hoopt op mooie en bijzondere gebeurtenissen. Echter, voordat we vooruitkijken is het belangrijk om eens terug te kijken, eens stil te staan en te kijken naar al het moois wat in 2015 de revue passeerde. Niet vergetend de minder mooie dingen die we wellicht wel tekenend zijn voor de toekomst..

Voordat 2015 begon was het al duidelijk, het zou óns jaar worden. Het jaar waarin we verder zouden gaan met waar we al jaren mee bezig waren maar dat tegelijkertijd ook een jaar zou worden vol met nieuwe en uitdagende dingen.

2015 was een heel divers jaar, een jaar waarin we van alles meemaakten van groei en ontwikkeling tot verhuizingen tot nieuwe projecten en evenementen.

In 2015 bestond onze organisatie alweer vijf jaar, de tijd vliegt want in september organiseerde MWWVB alweer de vijfde open dag op meerdere agrarische bedrijven in Tilburg en omstreken. In die vijf jaar stelden 17 agrarische bedrijven hun staldeuren open voor publiek, ontvingen we op deze open dagen meer dan 10.500 geïnteresseerde burgers, studenten en politici en creëerden we in het totaal meer dan 100.000 contactmomenten tussen boer en burger op diverse manieren. In 2016 gaan onze open dagen veranderen, niet qua doel, missie en uitstraling maar achter de schermen. Een team van drie frisse nieuwe vrouwelijke blikken gaan onze open dagen opnieuw vorm geven, een mooie uitdaging.

2015 was ook het jaar wat we onze dienstverlening flink onderhanden namen. Samen met Media & Internet ontwikkelden we een nieuw platform waar de boer, de burger en de school elkaar konden gaan vinden. We lazen voor in de bibliotheek tijdens het Nationale Voorleesontbijt met het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ en verder werkten we flink aan onze naamsbekendheid waardoor je ons regelmatig bij diverse media tegenkwam waaronder het BD, Rabobank en De Tilburgse Koerier.

Voor het eerst ontwikkelden we in 2015 ook nieuwe projecten die onze missie en visie op een andere manier ten gehore brengen, we dachten mee bij nieuwe en bestaande concepten en leverden een bijdrage aan een voedsel bewuster Tilburg. Farmer meets Consumer was het nieuwe offline platform waar boer en burger aan de hand van prikkelende stellingen met elkaar in gesprek gingen in het nieuwe ontmoetingscentrum van de Rabobank Tilburg en Omstreken.

In 2015 stonden we ook even stil bij onze successen en waren we de trotse winnaar van de Boer2Burger Award 2015 en won Rick de Jonge Vrijwilligersprijs 2015 in Tilburg, maar tegelijkertijd zijn we continu bezig om nieuwe, uitdagende en inspirerende verbindingen te zoeken. Een van de uitkomsten van deze brainstormsessies was ons nieuwe evenement De Tilburgse Plattelandsbrunch wat op 28 maart 2016 gaat plaatsvinden in de Tilburgse Koepelhal.

2015 is voorbij gevlogen, we hebben kunnen genieten, we hebben ons netwerk nog verder uitgebreid en we zijn nog wijzer geworden. Dit alles zorgt ervoor dat het bestuur en alle medewerkers van Stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer vol energie 2016 tegemoet gaan en bedanken iedereen die in 2015 een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van onze organisatie.

Team Mogen Wij Wat Vragen Boer