Bedrijfsnaam Van Wagenberg fruit
Familie Naam Harrie en Esther Wagenberg
Adres Rotsestraat 2
Postcode 6611 AD
Plaats Overasselt
Even voorstellen

Wij zijn Harrie en Esther van Wagenberg en samen met onze zoons Harm en Bart wonen wij op ons fruitteeltbedrijf. Onze boomgaard is 11 hectare groot en bestaat uit 4 hectare peren en 7 hectare appels. Wij willen de kinderen graag laten zien hoe het fruit geteeld wordt en dat appels en peren niet uit een fabriek komen. Naast het telen, bewaren, koelen en sorteren, verkopen wij ons fruit zelf.

Programma

Wij willen de kinderen graag door middel van een educatieve rondleiding op ons bedrijf laten zien wat er allemaal aan voorafgaat voordat een appel of peer in de winkel terechtkomt. Ieder seizoen ziet de boomgaard er natuurlijk anders uit en daar is veel over uit te leggen. Komt u in de herfst dan is het zelfs mogelijk om een appel te plukken, komt u in de lente, dan staat de boomgaard volop in bloei, en vliegen er volop bijen. Natuurlijk komt ook het nut van insecten aan bod.

Verder is er natuurlijk het hele jaar door veel te vertellen over snoeien, maaien, plukken, sproeien en andere werkzaamheden in de boomgaard. Afhankelijk van de leeftijd en wensen van een groep kinderen kunnen we over bepaalde onderwerpen verder uitleg geven.

Als we buiten alles gezien hebben, gaan we naar de koelcellen, waar het fruit gekoeld opgeslagen is. We leggen de kinderen graag uit hoe we onze appels en peren maandenlang kunnen bewaren. Iets wat thuis in de koelkast niet lukt.

Binnen wordt ook het fruit gesorteerd, op maat, kleur en kwaliteit. Hoe komen er nu deukjes en plekjes op appels en waarom de ene Elstar roder is dan de andere? Alle vragen die kinderen hebben krijgen een passend antwoord. Natuurlijk proeven we ook appels en peren en drinken appelsap, gemaakt van eigen appels.

Wij verwelkomen graag schoolklassen op maandag en donderdag.

Tot ziens op ons bedrijf.