Zeg boer, mogen wij wat vragen?

By 5 september 2016 Nieuws No Comments

Open dag biedt kijkje in agrarische bedrijven

Zeg boer, mogen wij wat vragen?

Op zondag 11 september van 11.00 tot 16.00 uur organiseert stichting Mogen Wij Wat Vragen Boer voor de zesde maal een open dag op agrarische bedrijven rondom Tilburg. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over het interessante werk van de boer en meteen een gezellig uitstapje voor jong en oud. 

Tijdens deze editie van de open dag van Mogen Wij Wat Vragen Boer stellen maar liefst vijf ondernemers hun bedrijf open voor publiek. Het zijn bedrijven met koeien, varkens, geiten en nieuw dit jaar is dat er ook een fruitbedrijf meedoet. Een unieke gelegenheid om er achter te komen dat een varkensstal helemaal niet vies hoeft te ruiken, hoe koeien worden gemolken, hoe een geitenstal eruit ziet, hoe je zuivel maakt, hoe appels worden geteeld, wat het verschil is tussen biologisch en niet biologisch enzovoort.

Bovendien zijn er op de verschillende locaties producten te proeven, alles vers van de boerderij. En er zijn allerlei leuke activiteiten. Denk aan kalfjes knuffelen, een kijkje bij een bijenvolk, indrukwekkende landbouwmachines bekijken, het gewicht van varkens raden, strobaal of boomstamklimmen, geitjes aaien, oudhollandse spelen en wat er zoal nog meer aan leuke dingen bedacht is door de ondernemers.

De deelnemende bedrijven zijn:

De Braacken Groente & Fruit, Turnhoutsebaan 15, Goirle

De Regte Heijden, biologische boerderij, Oude Tilburgsebaan 12a

Tierelier, melkvee & kinderopvang, Spoordijk 8, Heukelom

Bezienswaardigeit, Ontginningsweg 15, Haghorst

De wederloop, varkens, koeien & zorg, Lage Haghorst 9, Diessen (Haghorst)

Mogen Wij Wat Vragen Boer, de deelnemende bedrijven en hun medewerkers nodigen u van harte uit om zondag 11 september te komen kijken, vragen, proeven en meedoen. De koffie staat klaar! En voor de kinderen is er een leuke attentie (op=op).

Informatie

Vergeet niet ons te liken op Facebook. Daar zijn leuke acties te vinden die geldig zijn op de open dag van 11 september. Iedereen is welkom op de open dag, maar i.v.m. de aanwezige dieren op de boerderijen, kunnen huisdieren niet op de terreinen worden toegelaten.

Voor meer informatie over de open dag, de deelnemende bedrijven en het werk van Mogen Wij Wat Vragen Boer kunt u kijken op www.mwwvb.nl